Om oss

Hela teamet samlat utanför verkstaden i Falun.

Hela teamet samlat utanför verkstaden i Falun.

Vi på Falu Plåtslageri utför allt inom byggnadsplåt och taksäkerhet. Vi har våra rötter i Faluns äldsta plåtslageri, Anderssons Plåt AB, som grundades redan 1952! Vår långa erfarenhet gör att våra kunder kan lita på att de arbeten vi utför håller högsta kvalitet.

Falu Plåtslageri startades 1991 av Peter Hjelm under namnet PH Plåt. Peter förvärvade 1991 dåvarande Andersons plåtslageri som grundades redan 1952. 2017 förvärvades plåtslageriet av TAKAB och man bytte namn till Falu Plåtslageri AB. Falu plåtslageri och TAKAB huserar i samma lokaler och samarbetar tätt ihop för att kunna ge dig som kund bästa möjliga service. 

Vi jobbar alla efter tre värdeord:  KUNSKAP - TRYGGHET - ENGAGEMANG

All personal hos oss är utbildade Plåtslagare eller är lärlingar för att bli plåtslagare. Vi är medlemmar i Plåt & Ventföretagen och anslutna till Svenska Byggnadsarbetareförbundet.VD och projektledare är även utbildade som sakkunnig inom branschstandard för taksäkerhet via Taksäkerhetskommittén

Vår personal beskriver att de trivs på Falu plåtslageri på grund av den goda stämning och härliga humor vi har på arbetet. Våra plåtslagare beskriver även att de trivs med yrket på grund av att det är ett självständigt och kreativt yrke som innehåller en stor portion problemlösning.

Våra största leverantörer är: Dala-Profil, BEVEGOIcopalWijo, Plannja och SSAB.